انجام عملیات موفقیت آمیز تست کوره EAF فولاد شادگان توسط شرکت صنایع فولاد گسترش

مهندس مسعود صفائیان، مدیر پروژه فولادسازی شادگان شرکت ” صنایع فولاد گسترش ” در گفتگو با گروه رسانه ای پردازش خبر داد:

بدون حضور حتی یک کارشناس خارجی محقق شد 

انجام عملیات First Arc کوره EAF فولادسازی شادگان بدون حضور حتی یک کارشناس خارجی توسط شرکت ” صنایع فولاد گسترش ” به سرانجام رسید. 

مهندس مسعود صفائیان، مدیر پروژه فولادسازی شادگان شرکت “صنایع فولاد گسترش ” در گفتگو با گروه رسانه ای پردازش با اعلام این خبر گفت: پروژه فولاد سازی شرکت صنایع فولاد شادگان که در 35 کیلومتری این شهر واقع شده است قادر خواهد بود با بهره گیری از کوره قوس الکتریکی سالانه 800 هزارتن محصول شمش فولاد (بیلت) تولید کند. با راه اندازی این پروژه عملا صنعت فولاد کشور یک گام دیگر به هدف و چشم انداز تعیین شده خود نزدیک تر خواهد شد.

وی با اعلام اینکه درصد پیشرفت فیزیکی پروژه حدود 98 درصد است و با توجه به موقعیت قرارگیری پروژه، حجم عملیات سیویل آن بسیار بالاتر از سایر پروژه های هفتگانه بوده و مشکلات اجرای آن نیز طبیعتا سخت و زمان بر بوده است، افزود: این پروژه هم اکنون در حال تکمیل عملیات تأمین تجهیزات باقی مانده و تکمیل نصب در بخش های مختلف و اجرای عملیات تست های کوره و تکمیل خط ریخته گری می باشد. به گفته وی، با دستیابی به تولید انبوه، این پروژه قابلیت تولید حدود یک میلیون تن فولاد در سال را خواهد داشت.

مدیر پروژه فولادسازی شادگان شرکت صنایع فولاد گسترش گفت: به طور معمول در راستای اجرا و راه اندازی کارخانه فولادسازی جهت تست تابلوهای برق، ترانس، سیستم اتوماسیون، آبرسانی، برق رسانی به الکترودها، عملکرد مکانیکی و حرکتی کوره و سیستم هیدرولیک در ابتدا کوره قوس بدون ذوب گیری در انجام یک عملیات چند دقیقه ای تست و از طریق هر سه الکترود، طبق یک برنامه تعیین شده، قوس الکتریکی برقرار می گردد. این امر با توجه به اینکه بخش های مهم کوره را مورد بازبینی صحت عملکرد قرار می دهد بسیار حائز اهمیت می باشد.

صفائیان گفت: مراحل تست و عیب یابی کوره EAF که با عنوان First Arc شناخته می شود در تاریخ 23 آبان امسال با موفقیت کامل طی یک برنامه ریزی دقیق و جامع صورت پذیرفت. وی افزود: از مهم ترین ویژگی های این عملیات که برای اولین بار در پروژه های فولادسازی داخل کشور شاهد آن بودیم، عدم استفاده از حتی یک کارشناس خارجی برای اجرای آن بوده و کلیه عملیات و برنامه ریزی توسط کارشناسان حرفه ای این شرکت به سرانجام رسید. در این راستا، برنامه نویسی برای استفاده از سیستم الکترود رگولیشن که از مهم ترین تجهیزات می باشد نیز با توجه به عدم دسترسی به تکنولوژ توسط همکاران این شرکت صورت گرفت.

مدیر پروژه فولادسازی شادگان شرکت صنایع فولاد گسترش از دیگر ویژگی های این تست را تکمیل حجم فعالیت های مورد نیاز آن در زمان کوتاه و فشرده برشمرد و گفت: متخصصانی که در ابتدای شروع برنامه ریزی برای این امر از پروژه بازدید داشتند، انجام این تست را با توجه به فعالیت های باقی مانده در تاریخ پیش بینی شده دور از دسترس می دانستند.

شایان ذکر است، این امربا تلاش همکاران این شرکت که بالغ بر یک هزار و 100 نفر و حدود 30 پیمانکار زیر مجموعه را شامل می گردد به صورت شبانه روزی و عمدتا در گرم ترین زمان سال (دمای بالاتر از 50 درجه سانتی گراد) در شرایط بسیار طاقت فرسا انجام گرفته است.

به گفته صفائیان، این روند پرشتاب البته هم چنان ادامه دارد و پیش بینی می گردد سایر واحدهای پروژه از جمله واحد آبرسانی و اکسیژن تا انتهای سال آماده بهره برداری و واحد ریخته گری و ذوب نیز تا پایان سال وارد فاز راه اندازی گردند.

وی در ادامه برخی مشکلات پیش روی پروژه های فولادی را یادآور شد و افزود: از مشکلات این گونه پروژه ها می توان به تأمین های خارج از کشور، مشکلات تحریم، تأخیر در حمل و نقل دریایی، عدم حضور سوپروایزرهای خارجی، قطع دسترسی به تکنولوژ کوره قوس، تأمین لوازم یدکی حساس و مشکلات تبادل مالی با خارج از کشور اشاره نمود.

صفائیان افزود: خوشبختانه تأمین مالی داخلی این پروژه در ده ماه گذشته توسط شرکت فولاد خوزستان و سازمان ایمیدرو (به عنوان سهامداران) به طور منظم در حال انجام بوده و طبیعتا یکی از عوامل پیشرفت کنونی پروژه، حاصل توجه این دو مجموعه بوده است.

به گفته مدیر پروژه فولادسازی شادگان شرکت صنایع فولاد گسترش، مدیریت این پروژه با این شتاب و حجم نفرات درگیر در آن کار ساده نبوده و تنها با حمایت ها و نقش آفرینی مدیریت عامل و همکاران شرکت صنایع فولاد گسترش که با تدبیر و اعتماد به تیم پروژه در این کار خطیر ما را  راهنمایی و پشتیبانی نمودند، امکان پذیر گردیده است.

او در پایان از کلیه پرسنل و دست اندرکاران، پیمانکاران و همکاران خود که در سایت پروژه و در دفتر مرکزی با تلاش بی وقفه در این پروژه نقش آفرینی نمودند و همچنین دستگاه نظارت مقیم، مشاور عالی و به ویژه مهندس قنبریان مدیر عملیات First Arc  و تیم حرفه ای راه اندازی قدردانی کرد.

صفائیان هم چنین اظهار امیدواری کرد که با راه اندازی این پروژه شاهد رشد، رفاه و ایجاد اشتغال برای مردم شریف شادگان که همیشه یار و پشتیبان تیم پروژه بوده اند باشیم.

 

نوشتهٔ پیشین
مراحل تست و عیب یابی کوره EAF پروژه
نوشتهٔ بعدی
رویکرد های شرکت گهرزمین در حوزه ارتقای رقابت پذیری
فهرست