مرد فولاد سال انتخاب شد

در آیین اختتامیه سمپوزیوم فولاد ۴۰۲

مرد فولاد سال انتخاب شد 

دنیای اقتصاد، سارا اصغری : در آیین اختتامیه سمپوزیوم فولاد ۴۰۲ محمود لندی معاون بهره‌‌‌برداری شرکت فولاد خوزستان و عضو هیئت مدیره فولاد شادگان با کسب اکثریت آرا، از بین مجموع آرا واصل شده از نخبگان صنعت فولاد ایران به عنوان مرد سال صنعت ایران در سال ۱۴۰۲ برگزیده و معرفی شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، تلاش در جهت دستیابی به تولید فولاد سبز، تحقق برنامه‌‌‌های تولید با وجود محدودیت‌‌‌های انرژی طی سالیان اخیر و هم‌‌‌اندیشی برای حل مسائل روز صنعت فولاد در طول دوران خدمت از جمله موارد موثر در انتخاب محمود لندی عضو هیئت مدیره فولاد شادگان، از سوی نخبگان صنعت فولاد است. پیش از این در سال ۱۴۰۰ امین ابراهیمی مدیرعامل و نایب‌رئیس هیات‌مدیره فولاد خوزستان به عنوان مرد سال انتخاب شده بود که از این حیث شرکت فولاد خوزستان با کسب دو تندیس مرد سال از بین ۵ تندیس اهدا شده رکورددار است. همچنین در این مراسم از احمد کرمان‌‌‌پور به‌‌‌عنوان استاد برجسته فولاد، مهرداد تولائیان، مدیر برگزیده بخش دولتی، سید محمد دشت‌‌‌بزرگی مدیر برگزیده بخش‌خصوصی و حبیب‌‌‌الله دروش، کارشناس برگزیده فولاد تقدیر به عمل آمد.‌‌‌ در پایان این همایش قطعنامه مراحل عبور از تکنولوژی‌‌‌ موجود به فناوری فولاد سبز در کشور قرائت شد.

قطعنامه پایانی سمپوزیوم

در پایان این همایش قطعنامه پایانی سمپوزیوم۴۰۲ پیشنهادهایی برای تولید فولاد سبز در ایران ارائه شد. در این‌‌‌ قطعنامه عنوان شد، گرم شدن حاصل از افزایش گازهای گلخانه‌‌‌ای باعث به مخاطره انداختن کل حیات کره زمین شده است. در سال‌‌‌های اخیر برخی از شرکت‌های بزرگ جهان تلاش کردند با ایجاد استارت‌آپ‌‌‌ها، سرمایه‌گذاری در فناوری‌‌‌های نوین در مسیر کاهش گازهای گلخانه‌‌‌ای و تولید فولاد سبز قدم بردارد. با توجه به اینکه ایران در رتبه جهانی فولاد رتبه ششم آلودگی در جهان را دارد، انتظار می‌‌‌رود که صنایع از جمله صنایع آهن و فولاد نسبت به فرآیندهای تولید خود با کمک خود دولت همکاری‌‌‌های دولتی را بازنگری کرده و در بازه زمانی مناسب تعهدات خود را در رابطه با کنفرانس پاریس در ارتباط با کاهش گازهای گلخانه‌‌‌ای با جایگزینی انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر به‌‌‌جای سوخت‌‌‌های فسیلی اقدام کند. شرکت‌کنندگان در این همایش در موارد زیر به عنوان قطعنامه پایانی، این دو رویداد را مورد تصویب قرار داده‌‌‌اند و انتظار دارند مقامات تصمیم‌‌‌ساز کشور دستورات لازم را برای بررسی آن صادر فرمایند‌‌‌.

1- زیرساخت‌‌‌های لازم در کشور، برای فناوری‌‌‌های سبز به‌‌‌طور جدی مدنظر قرار گیرد.

2- یک تشکل غیردولتی از جمع شرکت‌های فولادی به منظور انجام تحقیقات در مورد فرآیندها درباره تولید فولاد سبز تشکیل شود و در این شرایط با توجه به عملکرد سایر کشورهای پیشرفته حداقل ۴۰‌درصد از بودجه آن توسط کمک‌‌‌های دولتی تضمین شود. این تشکل با تامین بودجه و تشویق محققان، نوآوران و شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان در راستای به‌‌‌دست آوردن و ابداع روش‌‌‌های نوین تولید فولاد سبز اقدام کنند.

۳ – با توجه به اینکه مرکز تحقیقات فولاد تحت عنوان شرکت سهند آهن و فولاد خاورمیانه با سهامداری شرکت‌های فولادی با هدف تبیین دستورالعمل‌‌‌های فناوری از مدت‌‌‌ها پیش تشکیل شده، پیشنهاد می‌شود، کلیه شرکت‌ها از خدمات این شرکت که در راستای فناوری‌‌‌های تولید فولاد سبز است، استفاده کند.

4- شرکت‌های فولادی آموزش و بازآموزی کارکنان خود را جهت آشنایی و تسلط به فرآیندهای تولید فولاد سبز در دستور کار خود قرار دهند.

۵ – با توجه به اینکه کشور ایران در رتبه ششم تولید گازهای گلخانه‌‌‌ای دنیا قرار دارد، پیشنهاد می‌شود دولت با وضع قانون و حمایت‌‌‌های مالی و اتخاذ سیاست‌‌‌های تشکیل در کلیه صنایع آلوده‌‌‌کننده نسبت به کاهش گازهای گلخانه‌‌‌ای اقدامات ضروری را مدنظر قرار دهد.

۶ – پیشنهاد می‌شود وزارت نیرو و ارگان‌‌‌های ذی‌ربط با اتخاذ تصمیم‌‌‌های مناسب و تخصیص تسهیلات کم‌‌‌بهره و حمایت‌‌‌های تشویقی، صنعت و جامعه را به سمت استفاده از تجدیدپذیر به‌‌‌جای سوخت‌‌‌های فسیلی سوق دهد.

ظرفیت ۱۳.۶ میلیون تنی فولاد در چشم‌‌‌انداز فولاد خوزستان

همچنین در روز پایانی نمایشگاه سمپوزیوم۴۰۲ نشست خبری محمود لندی معاون بهره‌‌‌برداری فولاد خوزستان، رئیس و عضو هیئت مدیره فولاد شادگان و مرد سال فولاد ایران در سال ۱۴۰۲ در غرفه فولاد خوزستان برگزار شد. محمود لندی عضو هیئت مدیره در این نشست خبری عنوان کرد: شرکت فولاد خوزستان دومین تولیدکننده فولاد ایران و اولین و بزرگ‌ترین صادکننده در کشور است. این فولادسازی هلدینگی متشکل از چند شرکت فولادسازی است و از ابتدای زنجیره که معدن به‌‌‌شمار می‌‌‌رود، فعال است و در استان خراسان یک معدن سنگ آهن دارد که بخشی از کنسانتره فولاد خوزستان را تامین می‌‌‌کند و در زنجان نیز یک معدن دیگر دارد. در واقع در بالادست در کنسانتره سرمایه‌گذاری کرده‌‌‌ایم و فولاد خوزستان گندله‌‌‌سازی، آهن اسفنجی، شمش بلیت و بلوم و اسلب را تولید می‌‌‌کند. وی در ادامه با اشاره به طرح‌‌‌های توسعه‌‌‌ای این فولادسازی عنوان کرد: در فولاد خوزستان ما طرح‌‌‌های توسعه‌‌‌ای تولید ۱۳.۶ میلیون تن را تا افق ۱۴۱۰ در دست اقدام داریم. همچنین فولاد شادگان را با ظرفیت ۸۰۰‌هزار تن آهن اسفنجی در شهر شادگان داریم و به‌‌‌زودی واحد فولادسازی آن نیز راه‌‌‌اندازی خواهد شد که با این طرح، ۸۰۰ تن شمش به ظرفیت فولاد خوزستان افزوده می‌شود. در کل برنامه توسعه فولاد شادگان را تا ظرفیت ۲ میلیون تن در دست برنامه‌‌‌ریزی داریم. یکی از بزرگ‌ترین طرح‌‌‌های توسعه‌‌‌ای فولاد خوزستان، طرح مگامدول است که بزرگ‌ترین مگامدول در منطقه خواهد بود. معاون بهره‌‌‌بهره‌‌‌برداری فولاد خوزستان در ادامه با اشاره به موضوع تولید فولاد سبز عنوان کرد: ما در دنیا، سبزترین فولاد را تولید می‌‌‌کنیم و اگر بررسی‌‌‌های جهانی را مورد بررسی قرار دهید، در زمینه فولاد سبز ایران جزو چند کشور نخست به‌‌‌شمار می‌‌‌رود.

بالطبع فولاد خوزستان نیز همین راه را پیش‌‌‌رو گرفته است. اقدام جدیدی در فولاد شادگان انجام می‌‌‌دهیم که در دنیا بی‌‌‌نظیر است و به‌‌‌دنبال این موضوع هستیم که هیدروژن را در احیای مستقیم استفاده کنیم. فرق ما با دنیا این‌‌‌ است که آنها تلاش می‌‌‌کنند که هیدروژن را با آب به‌‌‌دست بیاورند و به همین دلیل یک انرژی را در این روند مورد استفاده قرار می‌‌‌دهند، اما ما قصد داریم از ظرفیت شرکت‌های پتروشیمی و پالایشگاهی استفاده کنیم که در این راستا فولاد شادگان نخستین شرکت پیشرو در ایران و حتی جهان است. محمود لندی عضو هیئت مدیره فولاد شادگان ، در ادامه خاطرنشان کرد: فولاد خوزستان حدود ۴۰‌هزار میلیارد تومان برنامه توسعه‌‌‌ای دارد که عدد قابل‌توجهی است که مهم‌ترین پروژه در حال راه‌‌‌اندازی این شرکت، مگامدول است که امیدواریم در آذر ماه آهن اسفنجی مگامدول آن، وارد فعالیت شود که باعث تحول در بازار آهن اسفنجی خواهد شد و به نوعی زنجیره تولید را در کشور تکمیل خواهد کرد. همچنین با زمزمه به مدار آمدن و تولید این واحد، حدود یک میلیون تن مازاد خواهیم داشت که مورد نیاز شرکت‌های کوچک و شرکت‌هایی خواهد بود که از کوره‌‌‌‌‌‌های القایی استفاده می‌‌‌کنند و همچنین واحدهایی که پلنت آهن اسفنجی ندارند می‌توانند از آن استفاده کنند که این طرح می‌تواند بازار آهم اسفنجی را در کشور کنترل کند. پروژه دیگر فولاد خوزستان، اسلب عریض است که در سال ۱۴۰۴ وارد مدار خواهد شد. با وارد شدن این پروژه نیاز فولاد اکسین و شرکت‌های نوردی برای فولادهای آلیاژی و اسلب‌‌‌های خاص کاربرد دارد و در حقیقت ارزش‌‌‌افزوده بالایی برای شرکت فولاد خوزستان ایجاد می‌‌‌کند.

 

 

منبع خبر

https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A8%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D8%AF%D9%86%DB%8C-129/4014582-%D9%85%D8%B1%D8%AF-%D9%81%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AF-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8-%D8%B4%D8%AF

نوشتهٔ پیشین
تحلیل تأثیر فولاد در قیمت مسکن،پنهان سازی سایرعوامل یا واقعیت ؟
نوشتهٔ بعدی
چهار گام جهش تولید در فولاد خوزستان
فهرست